news2

Nike Air Zoom Pegasus 40 – patika koja inspiriše!

 

Nike AIR ZOOM PEGASUS 40 je najnoviji model legendarnih patika za trčanje. Nike Zoom je dio porodice Nike Air koji već četrdeset generacija inspiriše mnoge trkače širom svijeta. Ovaj model kao i njemu srodne modele odlikuje laganost i izdržljivost na svakom koraku. Budući da je Nike Zoom nevjerovatno tanak, stopalo je bliže tlu što poboljšava stabilnost, posebno u slučaju brzih i višestranih pokreta.

 

Nova verzija NIKE AIR patika omogućava još više udobnosti na najosjetljivijim dijelovima patike, kao što su luk i prsti. Samim tim je preporuka mnogih profesionalnih sportista širom svijeta, već nakon prvog nošenja. 

Patike su izrađene od materijala koji na najbolji način obuhvata stopalo i pruža stabilnost i podršku. Đon omogućava dinamičnu podršku i odličan odziv, jer kombinuje React pjenu sa dvije jedinice Zoom Air amortizacije. Donji dio đona omogućava dobro prianjanje na različitim površinama. 

 

Sa Nike React tehnologijom (lagana i izdržljiva pjena) možeš se brzo kretati kao nikad ranije! Osjeti podršku koja drži tvoja stopala pod kontrolom, dok dvostruka Zoom Air jedinica u gaznom dijelu pruža dodatni skok u svakom koraku. Mrežasto gornjište je snažno, fleksibilno i pruža lagodnu prozračnost, a unapređeni dizajn sa trakom u predjelu risa daje dodatnu potporu tvojim stopalima.

Dvije Zoom Air jedinice, jedna u prednjem dijelu stopala i druga na peti, poboljšavaju responzivnost i vraćaju ti energiju koju uložiš.

Pored svih tehničkih prednosti ovaj model odlikuje atraktivan izgled. Iz tog razloga su ove sezone baš Nike Air Zoom Pegasus 40 pravi favorit za trčanje! Svojim intuitivnim dizajnom, ovaj model za nju i njega će te podići do novih visina! Nabavi svoj par Nike Air Zoom Pegasus 40 i osvoji trkačku stazu u stilu! 

Patike su dostupne na našem sajtu www.djaksport.ba